trečiadienis, birželio 17, 2009

Greitai galėsiu uždaryti savo blogą

... jeigu jau ir "Verslo žinių" žinutės apie Tarptautinio valiutos fondo "misiją" ir Pasaulio banko "konsultacijas" vyriausybei skamba kaip citata iš mūsų blogo (žr. citatą žemiau). Aišku, nėra čia ko stebėtis, kad švedų valdomas biznio dienraštis gali sau leisti šiek tiek daugiau. Bet vis tiek įdomu, nes "Verslo žinios" ne kartą atvirai agitavo už skubų skolinimąsi iš Tarptautinio valiutos fondo, todėl ironiškos (ar bent jau neaiškios) gaidelės citatoje žemiau yra kažkas naujo ir reikalauja interpretacijos:

TVF paliepus, valstybė rengiasi naujai dietai 

Gal mažiau triukšmaudami, tačiau sukame Latvijos keliu – tokius įtarimus sustiprina ir kruopščiai nuo žiniasklaidos saugomi jau dvi dienas Vilniuje dirbę TVF ekspertai. Manoma, jog šie derina mokesčių pasikeitimus visose Baltijos valstybėse.

Premjeras pastarąsias savaites nuolat kartojo, jog dėl planuoto biudžeto išlaidų karpymo tik "vyksta konsultacijos", o vakar pažėrė ne vieną būdą, kaip sumažinti valstybės išlaidas ir padidinti pajamas ir taip valstybės biudžetą praturtinti bent 1 mlrd. Lt. 

VŽ žiniomis, sprendimai dėl PVM ... priimti tarsi remiantis Tarptautinio valiutos fondo rekomendacijomis. Esą taip būtų lengviau Lietuvai skolintis tarptautinėse rinkose ir, žinoma, iš paties TVF. Kita vertus, užsimenama, kad TVF nurodymai Lietuvai būtų identiški pasiūlymams Latvijai, tad mūsų Vyriausybė "namų darbus" daro iš anksto.   

/ Dar žr.: Visko per daug, laikas pažaboti: misija tik prasideda /

Susijusios antraštės:

Latvijos Seimas nurėžė pensijas ir valdininkų atlyginimus 

Pasaulio bankas: „Lietuvoje mokytojų per daug“ 

Pasaulio bankas: „Lietuvoje - per daug ligoninių ir gydytojų“ 

Lietuvoje darbą pradeda TVF misija 

Krizė Latvijoje vyksta pagal argentinietiškąjį scenarijų

Latvijos premjeras: „Mes gyvename pagal TVF nurodymus"

Švedija pasirengusi Latvijos ekonominiam krachui 

/ Tęsinys. Ankstesnėse serijose: 

1 komentaras:

  1. Ačiū už media-budrumą ir gerą sąvadą, Karlito! Tu esi man lietuviško blogingo Hero! (aš gal kiek kitaip rašau, iš kitokių paskatų, bet man patinka tavo nuoseklus radikalums).

    Apkabinims -- A.D.

    AtsakytiPanaikinti

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.