trečiadienis, birželio 10, 2009

Nauji kandidatai į L. rinkos instituto apdovanojimą

Nuotr.: Strateginis investuotojas iš skandinavijos Bjarke Gallas Bernaras Schultzas 
Tęsiame rubriką "verslumo dvasia". 
Verslumo dvasia klaidžioja po Lietuvą. Šiandien pristatome 2 naujas kandidatūras į Laisvosios rinkos instituto apdovanojimą "Už natūralų verslumą".
1. 47 metų kaunietė, sužinojusi, kad serga nepagydomu vėžiu, subūrė moterų gaują, iš valstybės pagrobusią beveik 3 milijonus litų. 
Pirmuosius ligos požymius moteris patyrė dar 2001 metais. Bet nepuolė į paniką. Kaunietė norėjo per likusį gyvenimą užtikrinti ateitį trims savo vaikams.
Tačiau legaliu darbu uždirbti didelių pinigų nepavyko. Tuomet moteris ir ryžosi suburti mokesčių grobstytojų grupuotę. 
Vida B. 2007 metais pasikvietė kelias savo drauges ir pasiūlė ieškoti turtingų įmonių vadovų, kurie norėtų išvengti mokesčių. 
Savo ruožtu ji įsteigė kelias fiktyvias įmones, o jų vadovais paskyrė benamius ir valkatas. 
Netrukus afera įsisuko. Įmonių vadovų, norinčių pasisavinti mokesčius, buvo labai daug...
2. O čia - eilinė istorija, liudijanti, kad vadinamieji investuotojai dažniausiai yra paprasčiausi sekso turistai: 
Prieš savaitę Vilniuje ugniagesiai ir policija iš prievartautojo užsieniečio nagų išplėšė studentę lietuvę. Tai buvo jau ne pirmoji Danijos piliečio auka. 
Nuo šeštadienio vakaro iki sekmadienio 15 valandos merginą savo bute miesto centre uždaręs laikė danas 46 metų Skandinavų verslo centro vadovas Bjarke Gallas Bernaras Schultzas (nuotraukoje viršuje). Kaip tvirtina mergina, ji buvo mušama ir žaginama. 
Atvykęs į Lietuvą prieš šešerius metus, danas prisistatinėjo turtingu verslininku. Bet jo išsilavinimas menkas – B.Schultzas mokėsi tik Kopenhagos prekybos mokykloje. Jo verslo pakraipa – nekilnojamasis turtas.
B.Schultzas iš Kopenhagos į Vilnių bėgo nuo skolų ir apgaudinėjimo. Danas sugebėjo nusipirkti Vilniuje, Klaipėdos gatvėje, 150 kv. metrų butą ir sumokėti 1 mln. 400 tūkst. litų. 
Privatus dano gyvenimas įdomesnis už jo verslą. Moterys keitėsi, bendradarbės pastodavo, vaikai gimdavo vienas po kito: šešeri metai – trys kūdikiai.
„Jos čia eidavo ir eidavo. Klausdavau – pas ką jūs? „Mums internetu siūlo darbą Lietuvoje ir Danijoje“, – atsakydavo merginos“, – pasakoja viena dano kaimynių.
Anot kaimynų, „jo bute nuolat vyko orgijos. Girdėdavome moterų verksmus, šauksmus. Esu ant laiptų naktį sutikusi iš jo buto išstumtą nėščią merginą pamušta akimi".
„Jei norėtumėte pasikalbėti su pono B.Schultzo darbuotojomis, susidarytų ilgas sąrašas, nes niekas čia ilgai neištverdavo. 
Jis nesidrovėjo po verslo centrą vaikščioti iki pusės nuogas. darbuotojai rasdavo ir prezervatyvų, ir vynu aptaškytas sienas, ir dėžes pornografijos žurnalų."
„Danų kalbos mokytoja? Dar viena? Juk jų buvo dešimtys! Vienas B.Schultzo būdų prisivilioti jaunas merginas, studentes – skelbti internete tokį skelbimą. Taip jis skelbiasi jau dvejus metus."
"Mes visos, kai bandydavome pasipriešinti, buvome vadinamos lietuviškomis k.., „fucking“ lietuvėmis, bukaprotėmis, nesuprantančiomis jo sekso kultūros." 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.