pirmadienis, birželio 29, 2009

Konservatorė netyčia įsivėlė į kovą su skustagalviais

/PRISIJUNK PRIE FACEBOOKo GRUPĖS "IŠEIK, BAILY!"/
Žiauriomis pažiūromis į seksą, moralę ir šeimą išsiskirianti Tėvynės sąjungos veteranė Vilija Aleknaitė-Abramikienė įsivėlė į situaciją. 
Ne savo valia ši ultrapatriotė atsidūrė tarp autorių rezoliucijos, smerkiančios skustagalvių plitimą Europoje: 
Vilniuje darbą pradėjo Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) Parlamentinė Asamblėja.
V. Aleknaitė-Abramikienė siekė, kad renginyje būtų svarstoma rezoliucija dėl Molotovo-Ribbentropo pakto. Konservatorė-krikdemė diskusijoje pabrėžė, kad „Molotovo-Ribbentropo pakto 70-metis – tai atskaitos taškas".
Tačiau jos parengtas projektas buvo sujungtas su Asamblėjos delegato iš Slovėnijos projektu „Berlyno sienos griūties 20-mečiui“.
"Kompromisinė" rezoliucija atsirado sesijos darbotvarkėje.  Kompromisinėje rezoliucijoje smerkiami abu XX a. totalitariniai režimai – nacių ir sovietų bei atkreipiamas dėmesys į besitęsiančias antisemitizmo apraiškas įvairiose ESBO narėse. Jos raginamos imtis aktyvesnių veiksmų prieš ksenofobiją ir agresyvų nacionalizmą. 
Dokumente reiškiamas „gilus susirūpinimas dėl įvairių ekstremistinių judėjimų ir grupių, įskaitant neonacius ir skustagalvius, plitimo".
Organizacijos valstybės taip pat raginamos užkirsti kelią veiksmams ir judėjimams, kurie siekia paminti žmogaus teises.  
Kaip matome, gražus, paprastas konservatorės-krikdemės sumanymas pasmerkti Tėvynės priešus su tikslu sustiprinti patriotinę Tautos dvasią buvo gerokai sudarkytas. Užuojauta, Vilija.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.