trečiadienis, liepos 15, 2009

Rinkos ekstremistas Šimašius pradeda kryžiaus žygį prieš "savo teisėmis piktnaudžiaujančius" vartotojus

"Teisingumo" ministerija, diriguojama buvusio Laisvosios rinkos instituto prezidento, rinkos ekstremisto Šimašiaus, išplatino popierių, kuriame pranešama, kad "verslininkų pageidavimu" ministerija pradeda ruoštis "vartotojų teisių gynimo sistemos reformai", nes vartotojai vis baisiau "piktnaudžiauja savo teisėmis", todėl "taip toliau tęstis negali", nes tai labai kenkia šalies ūkiui ir iškreipia rinkos santykius, todėl būtina "subalansuoti interesus". 
Per radiją pasisakiusi Teisingumo ministerijos atstovė gyrė šį popierių kaip "seniai pribrendusį". Paklausta, kodėl šis popierius atsirado "verslininkų pageidavimu", atstovė atsakė nematanti čia nieko ypatingo - ministerija "dirba su visomis suinteresuotomis pusėmis".
Vartotojų teisių gynimo organizacijos pažymi, kad tarp platintojų spekuliantų (prekiautojų) jau senokai norma tapo atsisakyti grąžinti pinigus pirkėjui, atsisakyti pakeisti prekę su defektu ir vietoj to siūlyti "paremontuoti daiktą", t.y. tempti gumą, kol baigsis garantinis laikotarpis.
Šaltinis: Žinių radijas (laida "Raktas", ryt turėtų atsirasti tinkle).     

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.