šeštadienis, gegužės 16, 2009

Eurovizija ir prezidentės rinkimai

Žiauriai klysta tie (inteligentai), kurie mano, kad prezidentės rinkimai yra reikšmingesnis (savaitgalio) įvykis negu Eurovizijos šou. Eurovizija turi daug daugiau visokių reikšmių - tai tarsi tautų nacionalinės saviraiškos, tokios kaip rinkimai, komentaras, inscenizavimas ir globalinis įvertinimas.

Juk rinkdami prezidentę Dalią siekiame (eilinį kartą) dar labiau priartinti lūzerę Lietuvą prie civilizuotų Vakarų - panašiai kaip prieš 1000 metų nukirsdami galvą vienuoliui magiškai atvėrėme sau vartus į Vakarų civilizaciją (netiki? Skaityk oficialios Lietuvos vardo tūkstantmečio komisijos atsišaukimus.) Grybauskaitė pareiškė, kad ji nemato, kuo būtų galima pakeisti Kubilių. Ji nemato, kuo galima pakeisti konservų ideologiją, kurios esmę neblogai išreiškė jaunųjų konservatorių - Kubiliaus jugendo - lyderis, komentuodamas Euroviziją. Lietuvos atstovą Eurovizijoje jis pavadino išgama, giedančiu rusiškai.

Eurovizijos scenoje tautos regi savo (ne)pripažinimo ir konkurencijos dramą labai kūnišku, vizualiu pavidalu. Pripažinimo siekis verčia tautų atstovus nertis iš kailio. Nors visokie folkloriniai motyvai reprezentuoja tautų norą _išlikti savimi_, daugiau šansų turi tie atstovai, kurie išsižada daugiau folklorinės tapatybės. Tai - tarsi vaizdas iš ateities, kai mums atstovaus ALIENS, išgamos, neturintys su mumis jokio kraujo ryšio ir nieko bendro su konservų šeimos koncepcija, visos tautos ir spalvos sumiš ir atstos viena kitą... Ši vizija ir privertė jaunąjį konservatorių pragysti nesavu balsu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.