penktadienis, vasario 06, 2009

DIALOGAS SU KALINIAIS

Per BBC World Service nugirdau interviu su šios nuotraukos heroje Lynndie England.
Buvusi Jungtinių Valstijų armijos rezervistė, Abu Ghraib kalėjimo amerikiečių okupuotame Bagdade prižiūrėtoja papasakojo, kad tarnaudama kalėjime niekada aiškiai neusuvokė, kas vyksta aplink, pvz., "ko ten vakarais renkasi vyrai" ir ką veikia.
O fotografuotis su žeminamais ir kankinamais kaliniais ją esą skatino, kvietė ir vertė jos tuometis boifrendas, kuris savo ruožtu jai paaiškindavęs, kad "visa tai" daroma karinės žvalgybos ir kitų spec. tarnybų nurodymu.
Lynndie pažymėjo, kad jos draugas turėjo fetišistinį polinkį ją visur ir visaip fotografuoti. Į klausimą, ar mylėjo tą draugą, Lynndie atsakė "taip".
Lynndie atsisakė atsakyti į klausimą, ar jai nebuvo gaila kankinamų ir žeminamų kalinių.
Ji papasakojo, kad kilus skandalui dėl paviešintų nuotraukų iš kalėjimo, ji sulaukė daugybės amerikiečių užuojaustos, paramos ir linkėjimų.
Beje, nuotraukų skandalo įkarštyje "Google" paieška buvo kaltinama cenzūra (kad ieškantiems neleidžia surasti nuotraukų).
Daugiau apie amerikiečių spec. tarnybų šoko terapijos ("efektyvaus apdorojimo") metodus ir jų sąsają su neokonservų Šoko doktrina - liesk čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.